Skip to main content

Veelgestelde vragen

FAQ

Hoe rijd ik eenvoudig naar een van jullie parkeergarages?

Er zijn verschillende aanrijroutes naar onze parkeergarages. Langs de invalswegen naar het centrum van Leeuwarden staan elektronische verwijsborden. Deze borden bevatten ook actuele informatie over de beschikbare parkeerplekken. Via Google Maps vind je eenvoudig de route naar één van onze parkeergarages.

Op de signaleringsborden staat ‘VOL’ bij de garage van mijn keuze. Kan ik daar toch terecht?
Wanneer de signaleringsborden (je ziet ze langs diverse invalswegen en bij de parkeergarages) aangeven dat een parkeergarage VOL is, betekent dit niet dat er geen plek is. Er vertrekken geregeld voertuigen uit de garages zodat er weer plaats ontstaat. ‘VOL’ betekent wel dat het langer duurt voordat je gebruik kunt maken van de garage.
Hoe ver liggen de parkeergarages vanaf het centrum?

P-Zaailand en P-Oldehove liggen in de binnenstad van Leeuwarden. De garages Hoeksterend, Oosterstraat en Klanderij liggen aan de rand van het centrum.

Kan ik een parkeerplek reserveren?
Nee, dit is helaas niet mogelijk.
Staat mijn auto veilig in de garages?
Met cameratoezicht doen wij ons best om te voorkomen dat er iets met jouw auto gebeurt. Wij kunnen echter geen garanties geven. Je parkeert daarom altijd op eigen risico. Wij adviseren om geen waardevolle zaken zichtbaar achter te laten in jouw auto.
Met welke betaalmiddelen kan ik afrekenen?
Je kunt bij de betaalautomaten in onze parkeergarages afrekenen met pinpas en creditcard. In elke garage is tenminste 1 betaalautomaat aanwezig waar je met contant geld kunt betalen.
Kan ik mijn fiets ook stallen in de parkeergarage?
Nee, dit is niet mogelijk. Hiervoor verwijzen wij je graag naar onze fietsenstalling aan het Wilhelminaplein of de Sint Jacobsstraat.
Kentekenherkenning

Al onze garages zijn voorzien van kentekenherkenning. Dit betekent dat het kenteken van jouw auto bij het inrijden wordt gescand en op je parkeerticket wordt afgedrukt. Heb je jouw parkeerticket betaald? Dan wordt jouw kenteken bij de uitritterminal opnieuw gescand door de camera. De slagboom gaat vervolgens automatisch voor je open.

Ben je abonneehouder of gebruik je Mobiel Parkeren en heb je kentekenregistratie geactiveerd? Dan gaat na het scannen van het kenteken de slagboom bij het in- en uitrijden automatisch voor je open.

Soms komt het voor dat de kentekenherkenning niet werkt. Dit kan bijvoorbeeld komen door een systeemstoring of een onleesbare kentekenplaat. Houd daarom altijd jouw parkeerticket, abonnementspas of overige passen/tokens bij de hand.

Wat is de maximale inrijhoogte in de garages?
  • P-Oldehove en P-Oosterstraat kun je inrijden met een voertuig met een maximale hoogte tot 2.20 meter.
  • De P-Hoeksterend en P-Zaailand zijn toegankelijk voor voertuigen met een hoogte tot maximaal 2,10 meter.
  • P-Klanderij is geschikt voor voertuigen met een hoogte tot maximaal 2 meter.
Zijn de parkeergarages toegankelijk voor motoren?

Nee. Je kunt een motor niet parkeren in onze parkeergarages. De inductielussen in het wegdek van de garages herkennen de massa van een motorfiets niet. Dit betekent dat een slagboom niet opengaat of te vroeg sluit. Dit levert veiligheidsrisico’s op. Overigens zijn er in de binnenstad voldoende plekken om je motor te parkeren.

De garage is gesloten maar ik wil mijn auto ophalen, wat nu?

In al onze parkeergarages kun je altijd uitrijden wanneer je in het bezit bent van een geldige parkeerkaart. Bij de voetgangersentree van onze parkeergarages vind je een kaartlezer voor jouw parkeerkaart en abonnementspas. Houd jouw parkeerkaart met de streepjescode ongeveer 10 cm voor het rode glaasje en de toegangsdeur wordt geopend. Ben je abonnementhouder of gebruik je stadsparkeren? Houd jouw pas dan voor het eP-logo en of het info logo. Lukt dit niet of heb je vragen? Druk dan op de Informatieknop van de kaartlezer.

Belangrijk: neem altijd je parkeerkaart, Mobiel Parkeren-pas of abonnementspas mee om ná sluitingstijd toegang tot de parkeergarage te krijgen.

Ik heb mijn parkeerkaart laten liggen in de auto, hoe kom ik binnen?
Druk bij de toegangsdeur op de Informatieknop (je vindt deze bij de deurlezer).
Ik ben mijn parkeerticket kwijt hoe nu verder?
Meld je bij het kantoor van de beheerder. Is deze niet aanwezig? Druk op de bel of gebruik de intercomknop bij het kantoor.
Ik heb problemen met de betaalautomaat?
Druk op de informatieknop op de betaalautomaat en je wordt doorverbonden met een medewerker.
Ik heb wel betaald maar de slagboom gaat niet open?
Druk op de informatieknop op de uitrijterminal en je wordt doorverbonden met een medewerker.
In welke garage kan ik het beste parkeren?
Leeuwarden heeft een compacte binnenstad. Je vindt onze vijf parkeergarages allemaal op loopafstand van het centrum en de voorzieningen.
Kan ik met mobiel parkeren in jullie garages terecht?
Ja dat kan. P-Hoeksterend, P-Klanderij, P-Oldehove, P-Oosterstraat en P-Zaailand zijn aangesloten bij Stadsparkeren en Parkmobile én voorzien van kentekenherkenning. Dit betekent dat jouw kenteken automatisch wordt gelezen bij het in- en uitrijden. Lukt de kentekenherkenning niet (kentekenplaat vies of beschadigd)? Bied jouw Stadsparkerenpas of Token van Parkmobile dan aan bij in- en uitrijterminal.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder.

*verplichte velden

Bij het verzenden van dit formulier gaat u akkoord met de algemene voorwaarden volgens de AVG-wet en onze privacyverklaring.

ParkeergaragesLwd_logo_DIAP_RGB Veelgestelde vragen - Parkeergarages Leeuwarden

Altijd dichtbij het centrum, aantrekkelijke tarieven, veilig en comfortabel. Dat is parkeren in Leeuwarden.

/Contact

/Wij accepteren

ideal wit   mastercard wit   visa wit   contactloos wit